Megane eVision: een nieuwe generatie elektrische voertuigen

Megane eVision

Afgelopen donderdag stelde Renault op het eWays-event de nieuwe ambitieuze showcar Megane eVision voor.  Deze blikt vooruit op een heel nieuw gamma van elektrische voertuigen die gebouwd zullen worden op het volledig nieuw ontwikkelde CMF-EV platform.

Met ons gloednieuwe CMF-EV-platform, dat door de Alliantie werd ontwikkeld, hebben we de codes van het design, het formaat, de energie-efficiëntie en het gebruik doorbroken om de showcar Mégane eVision te ontwikkelen. Met de fijnste batterij op de markt en een compact koetswerk van 4,21 meter dat de ruimte biedt van een wagen uit het C-segment, is Mégane eVision een prachtige goocheltruc! We hebben een van onze meest iconische modellen een plaats in de toekomst gegeven. Mégane eVision vindt Mégane opnieuw uit en Renault vindt Renault opnieuw uit. Dit is nog maar het begin, een nieuwe generatie innovatieve elektrische voertuigen komt eraan.

Luca de Meo, CEO van Groupe Renault

CMF-EV Platform

Megane eVision

Mégane eVision weet de mogelijkheden van dit nieuwe platform van de Alliantie optimaal te benutten. Zo beschikt de dynamische berline over een van de dunste batterijen op de markt en over een nieuwe, ultracompacte aandrijflijn die de interieurruimte ten goede komt. Zijn technische lijnenspel en lichtsignatuur onderstrepen zijn moderne karakter. Zij breekt radicaal met de conventies op het gebied van gebruik, verhoudingen, design en energie-efficiëntie.

Bovendien zal deze snel realiteit worden, want de productieversie, welke voor 95% hetzelfde zal zijn als deze showcar, zal al in 2021 worden voorgesteld!